+36 42 310 566 +36 30 096 9158    info kukac kallaygyujtemeny pont hu

4400 Nyíregyháza

Bessenyei tér 15.

Nyitvatartás: Kedd - Vasárnap: 9:00 - 17:00

Hétfőn zárva.

Kiállítás

Mandalavarázs
 Mandalavarázs

Mandalavarázs: Petris Erika kiállítása a Kállay Gyűjteményben

2023. 08. 23. - 09. 20.


Petris Erika (mandala festő)

 

Mandalavarázs

 

A mandala színei, mintái és pontos szerkezete, egysége varázslatos világba vezeti a készítőt és a szemlélőt.

Mindenkire más hatást gyakorol. Ez függ a pillanatnyi hangulattól, lelki állapottól, a fényhatásoktól. A mandalát, ha nézzük először csak a színeket, majd a formákat, és azután a kettő együttes hatását, vibrálását érzékeljük. Gondolatokat, emlékeket, érzéseket juttat eszünkbe. Életünkben fontos az otthonunk színvilága, hiszen legtöbbször ott pihenünk, lazítunk, kikapcsolódunk. Erre a célra egy szép mandalát is használhatunk.

A mandaláknak nemcsak esztétikai szerepük van. Segítenek harmóniát és teljességet teremteni. Energiát adnak a testnek és léleknek. Hatással vannak a lelki békére, serkentik az ember energiáit.

A mandala festése, színezése optimalizálja az energiaszintet, és kiegyensúlyozza a bal és a jobb agyfélteke működését. Harmóniát, regenerációt és egyensúlyt hoz.

 

Mi vezetett engem a mandala festéshez?

 

Mindig szerettem rajzolni, de a tanulmányaim és a munkám a gazdasági pályára terelt, így nem tudtam kibontakoztatni a művészi adottságaimat.

8 évvel ezelőtt egy jobb agyféltekés rajztanfolyam indított el ezen az úton. Hobby szinten rajzolni és festegetni kezdtem. Akkor megfogadtam, hogy el fogom készíteni a saját mandalámat.

Egy évvel ezelőtt alkottam meg az első mandalát, mely olyan varázslatos hatással volt rám, hogy azóta sem tudok leállni.

Mandaláimat vászonra, akrilfestékkel, pontozott festés technikával készítem. Egy olyan csoport tagja vagyok, ahol ezt a technikát alkalmazzák, és többször választottak a hét művészének, és közülük többeket inspiráltak a munkáim. Ez egy pozitív visszacsatolás volt, hogy szép, amit alkotok és hatással van az emberekre.

Bízom benne, hogy a kiállítást megtekintők is érezni fogják a varázst!


Mandalavarázs kiállítás